MS Outlook ActiveSync Compatibility Test Failing
Results 1 to 3 of 3

Thread: MS Outlook ActiveSync Compatibility Test Failing

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    2

    MS Outlook ActiveSync Compatibility Test Failing

    Hi all,

    To begin I'm running the current configuration:

    Zimbra 8.0.4 Multiserver Environment
    Server1- LDAP
    Server2- Mailbox/Web Client Environment
    Server3- MTA

    Zextra Mobile (Core version 1.8.7)

    OS - Ubuntu 12.04 LTS - all updates up-to-date

    This is a pre-production test server and we're currently working on ironing out kinks as well as optimizing behavior for a larger scale deployment to conceptually replace our currnet hosted exchange solution.

    I've successfully connected via an activesync connection from one outlook 2013 client. I was a bit surprised at this as the original certificate used was completely misconfigured. I've now updated that and verified it's still working. I was not, however able to connect from any other outlook clients (including one other outlook 2013 client). This bit is really just informational - I suspect the tester I was using may have been configuring the Outlook versions I had him testing wrong to begin with and decided to follow up on this after a few other things I want to do first (including incorporating an open source active directory solution).

    In the mean time, I identified (and consequently repaired) the SSL issue using MS hosted testexchangeconnectivity.com. After fixing the SSL certs and redoing the test I passed on SSL validation but then received and HTTP authentication failure. Below is the copy/paste of the web output when trying this test (skipping to section that failed):

    Testing HTTP Authentication Methods for URL https://fqdn.domain.com/Microsoft-Server-ActiveSync/.
    The HTTP authentication test failed.

    Additional Details
    An HTTP 403 forbidden response was received. The response appears to have come from Unknown. Body of the response:
    Headers received:
    Pragma: no-cache
    Public: OPTIONS, POST
    Allow: OPTIONS, POST
    MS-Server-ActiveSync: 6.5.7638.1
    Content-Length: 0
    Cache-Control: private, max-age=0
    Date: Wed, 03 Jul 2013 17:03:15 GMT
    WWW-Authenticate: Basic realm="ZeXtras Mobile"
    X-Powered-By: ZeXtras Mobile

    Any direction as to what may be causing this? I've done some searching around and have, thus far, turned up nothing to lead me in any conclusive direction.

    Thanks!

    Edit: I should note when I browse to the page manually (both ending with "/" character and without) I do not get a 403 error - instead I just get a blank page; a different behavior from my exchange hosted environment which would ask for user credentials.
    Last edited by Jynxta; 07-03-2013 at 06:38 PM. Reason: Additional Info

  2. #2
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,360
    Hello Jynxta,
    welcome to the forums!

    Could you please email me (community@zextras.com) a debug log obtained as described in the "ZxMobile" section of the "IMPORTANT: How to report a ZeXtras Suite issue" please?

    Have a nice day,
    Cine
    the ZeXtras Team

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    2
    Hi Cine,

    I just cleared the logs, turned on zextra logging and tried again - same failure but on checking the logs there's nothing in the zimbra.log file that's "abnormal", and the zextra log file, with the exception of the header that's implemented on activation, is empty. I figure this won't be much use to you so I'm going to have one of my guys try to established activesync using the account in question over the weekend and I'll send you a more complete log on Monday. I'll also run a few transactions through the Outlook box connected to the logged mailbox. Hopefully we'll get some useful data out of all this to resolve the issue with.

    Thanks for the response. Hope you had a great fourth

    -Jynxta

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •