Outlook 2013 problem with encodding after synchronize
Results 1 to 9 of 9

Thread: Outlook 2013 problem with encodding after synchronize

  1. #1
    Active Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    7

    Outlook 2013 problem with encodding after synchronize

    Hi,
    I have Zimbra 8.0.4 (tested too 8.0.3) and ZxSuite 1.8.7

    I have problem with encodding when email is sent from Outlook 2013 client. (Polish localization)
    When i look the Sent folder from WebUI everythink is correct and message display all characters.
    Recipients too recive message in correct format.
    But when i see Sent directory in my Outlook 2013 i see bad encodding, (Problem is not in polish special characters[sample ąśćńł - display correct]) but i see another sample (=) instead letter (a)

    Sample Email from my Sent directory in outlook 2013
    Code:
    This is the sample email send from Outlook =013.
    ZeXtras 1.8.7 and Zimbra =.0.4
    In this example want 2 but display =
    and want 8 but display =

    I try change encoding in Outlook options but not work correct.

    Problem involve only new send message from outlook 2013. Old message synchronized from server display correct.


    Please help me. I think ZeXtras Mobile 1.8.7 is not ready to work with Outlook 2013. In another thread I have problem with synchronization (http://forums.zextras.com/zxmobile/6...edbacks-2.html).

  2. #2
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,342
    Hello m_iwanicki!

    We've been reported this issue by a few users and we are investigating it. It looks like a parsing issue on the Outlook side - as you correctly said, emails are fine in Zimbra's Web Client. We are running some additional tests in order to see if we can implement a server-side workaround (remember that we have a limited scope of action when trying to fix client issues server-side) but users reported to have solved the problem forcing the encoding to plain text.

    Have a nice day,
    Cine
    the ZeXtras Team
    Last edited by Cine; 06-11-2013 at 10:52 AM.
    IT Support Team Contact Form
    Sales Team Contact Form

    ZeXtras Website
    # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Have ZeXtras Suite or ZeXtras Migration Tool been helpful to you?
    Share your experience in the Zimbra Gallery!

    ZeXtras Suite on the Zimbra Gallery
    ZeXtras Migration Tool on the Zimbra Gallery

  3. #3
    Active Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    7
    Thank you for the quick reply.

    Ok I'll be waiting.

    I set up Plain Text in outlook. Is better but not correct. Some signs still display "=" instead letter.

  4. #4
    Active Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    4
    HI,
    I have same problem with encodding when email is sent from Outlook 2013
    When i look the Sent folder from WebUI everythink is correct and message display all characters.
    Recipients too recive message in correct format.
    But when i see Sent directory in my Outlook 2013 i see bad encodding.

    there is any solution to this problem?

    I have the latest version installed.

    regards.

  5. #5
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,342
    Quote Originally Posted by Yani View Post
    HI,
    I have same problem with encodding when email is sent from Outlook 2013
    When i look the Sent folder from WebUI everythink is correct and message display all characters.
    Recipients too recive message in correct format.
    But when i see Sent directory in my Outlook 2013 i see bad encodding.

    there is any solution to this problem?

    I have the latest version installed.

    regards.
    Hello Yani,
    welcome to the forums!

    Could you please provide us with the informations described in the "The Golden Rule" section of the "How to report a ZeXtras Suite issue" announcement thread?
    Also, I'd like to know your Outlook version and if the issue happens with all email or just with those synchronized with an older ZeXtras Suite version.

    Have a nice day,
    Cine
    the ZeXtras Team
    IT Support Team Contact Form
    Sales Team Contact Form

    ZeXtras Website
    # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Have ZeXtras Suite or ZeXtras Migration Tool been helpful to you?
    Share your experience in the Zimbra Gallery!

    ZeXtras Suite on the Zimbra Gallery
    ZeXtras Migration Tool on the Zimbra Gallery

  6. #6
    Active Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    4
    Hi Cine,

    The problem is with all the mails sent.

    Details infrastructure

    - Zimbra version 8.0.4_GA_5737 24 Mayo 2013
    - ZeXtras Suite version 1.8.11
    - OS Centos 6
    - N servers in your Zimbra infrastructure 1
    - N mailbox server 99
    - Outlook 2013 with ActiveSync EAS14


    examples error (simbol =)

    HI,
    I have same problem with =ncodding when email is sent from Outlook 2013
    When i look the Sent folder from WebUI =verythink is correct and message display all =haracters.
    Recipients too =ecive message in correct format.
    But when i see Sent directory in my Outlook =013 i see bad encodding.

    there is any solution to this =roblem?

    I have the =atest version installed.




    Regards.

  7. #7
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,342
    Hello Yani!

    Could you please tell me the exact Outlook version (e.g. 15.0.4535.1511)?
    You can find the number in File > Office Account > Office Updates.

    Have a nice day,
    Cine
    the ZeXtras Team
    IT Support Team Contact Form
    Sales Team Contact Form

    ZeXtras Website
    # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Have ZeXtras Suite or ZeXtras Migration Tool been helpful to you?
    Share your experience in the Zimbra Gallery!

    ZeXtras Suite on the Zimbra Gallery
    ZeXtras Migration Tool on the Zimbra Gallery

  8. #8
    Active Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    7
    Hi,
    1. Firse delete account on Outlook
    2. Recreate account on Outlook

    If you have latest version Zimbra and Zextras after resynchronization messages should by display ok.

  9. #9
    Active Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    4
    Hi Cine & m_iwanicki,
    Thank you very much for the information,

    The version I had the outlook 15.0.4420.

    Then update the outlook to 15.0.4505, and then recreate acount in to outlook, and restart the sync mobile accounts

    it worked perfect.


    Thank you very much.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •