[SOLVED] Email encoding (umlauts)
Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] Email encoding (umlauts)

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    2

    [SOLVED] Email encoding (umlauts)

    Hello,

    I am trying to deploy ZeXtras Mobile on my Zimbra server. (zextras version 1.2.7, zimbra version 7.2.0)

    I configured my ipad and iphone to sync with the server (using a Microsoft Exchange account in iOS). Since I'm located in Germany, I receive mails with umlauts (like ) in it. These mails are displayed correctly in the zimbra web-interface.

    But in iOS in some emails the umlauts are not displayed correctly.
    Mails with UTF-8 encoding are displayed correctly (for example: Content-Type: text/plain; charset="utf-8"; Content-Disposition: inline; Content-Transfer-Encoding: quoted-printable). But in mails with a local encoding, like ISO-8859-15 or ISO-8859-1 (for example: Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-15; Content-Transfer-Encoding: 8bit) instead of umlauts there are strange characters.

    With other mail systems I use on the ipad (like syncing with a Google Mail account using Exchange account in iOS) all emails are displayed correctly.

    Is this a bug in ZeXtras Mobile? Anything I can do about it?
    Last edited by markus; 05-19-2012 at 01:29 PM.

  2. #2
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    570
    Hi markus and thanks for reporting.

    I'll check this problem next monday with the dev team, but in the meantime can you provide us some test e-mail?
    Feel free to send an e-mail with some .eml files as attachments.

    Last important question, if you set up your device for imap access to the server, do you have the same enconding issue?
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    2
    Hi,

    thank you for your reply. I just send a mail with some test emails to you.

    If I set up the devices for imap access there are no encoding issues. They only appear using ActiveSync.

  4. #4
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,356
    Hello Markus.

    Thanks for your report and priceless test emails...
    I created a Bug on the ZeXtras Bugzilla about this issue (Bug 41 – Encoding errors on iOS 5 (umlauts)), the dev team is working to fix it!

    Have a nice day,
    Cine

  5. #5
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    570
    Hello Markus,

    finally a new version that fixes your problem has been released!

    Thanks again for your feedback,
    D0s0n
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •