Autodiscover with Outlook 2013 getting failed alert
Results 1 to 4 of 4

Thread: Autodiscover with Outlook 2013 getting failed alert

  1. #1
    Active Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    15

    Question Autodiscover with Outlook 2013 getting failed alert

    Hi,
    I want to setup autodiscover for Outlook 2013. I read in the Wiki that I should change the /opt/zimbra/jetty/etc/jetty.xml.in file (ZxMobile Autodiscover - ZeXtras Suite Wiki), so I did but then when I go the the URL https://autodiscover.*.*/autodiscover/autodiscover.xml, I'm getting the error there is a "loop".

    So I changed it back to it's original setting and then I get the following message when I go to https://autodiscover.*.*/autodiscover/autodiscover.xml: "This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below." and it's empty...

    When I'm using in Outlook 2013 the option "Test Email Autoconfiguration", I get the following:
    Autodiscover to https://autodiscover.x.x/autodiscover/autodiscover.xml starting
    GetLastError=0; httpStatus=401
    GetLastError=0; httpStatus=200
    Autodiscover to https://autodiscover.x.x/autodiscover/autodiscover.xml Failed (0x800C8202)

    What's going wrong?
    I'm using CentOS 7, Zimbra 8.6.0 with the latest Zextra. Also the Zimbra server is behind a firewall and SMTP Proxy. Also the MX record has a different domain name the email domain, for example:
    SMTP PRoxy server is mail.domain1.com
    email domain is domain2.net
    Also the webmail is behind a reverse proxy (webmail.domain2.net) and made an DNS record with autodiscover.domain2.net forwarding (reverse proxy) to the Zimbra server...

    I hope it's a little bit clear

  2. #2
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,342
    Hello Fobe!

    Could you please test your Autodiscover setup with Microsoft's "Remote Connectivity Analyzer" and send the full output to community@zextras.com?

    Have a nice day,
    Cine
    the ZeXtras Team
    IT Support Team Contact Form
    Sales Team Contact Form

    ZeXtras Website
    # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Have ZeXtras Suite or ZeXtras Migration Tool been helpful to you?
    Share your experience in the Zimbra Gallery!

    ZeXtras Suite on the Zimbra Gallery
    ZeXtras Migration Tool on the Zimbra Gallery

  3. #3
    Active Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    15
    Tested it with the application and it receives the xml-data, my bad...

  4. #4
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,342
    Hello fobe!

    We've recently found a bug in ZeXtras Suite 1.10.2 which can be the cause of your AutoDiscover issue, please check out this post for the download link of a patched 1.10.2 package.

    Have a nice day,
    Cine
    the ZeXtras Team
    IT Support Team Contact Form
    Sales Team Contact Form

    ZeXtras Website
    # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Have ZeXtras Suite or ZeXtras Migration Tool been helpful to you?
    Share your experience in the Zimbra Gallery!

    ZeXtras Suite on the Zimbra Gallery
    ZeXtras Migration Tool on the Zimbra Gallery

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •