Unable to Start ZxChat Server in zimbra8, centos6.5m ZxSuite1.8
Results 1 to 5 of 5

Thread: Unable to Start ZxChat Server in zimbra8, centos6.5m ZxSuite1.8

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    3

    Unable to Start ZxChat Server in zimbra8, centos6.5m ZxSuite1.8

    I have installed Zimbra 8 open source in CentOS6.5

    After Installing ZXSUITE 1.8 followed by zxChat Zimlet . But unable to start chat from webclient.
    Please help.

    Screen shots attached for your reference.

    Thanks
    Suman Banerjee





  2. #2
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,360
    Hello Suman,
    welcome to the forums!

    It looks like the ZeXtras Chat Zimlet, which is the "client" component of ZeXtras Chat, is disabled (screenshot 3).
    Enabling such Zimlet and making it available to your COS/users will make the ZeXtras Chat ui appeat in your users' webclient...

    Have a nice day,
    Cine
    the ZeXtras Team

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Cine View Post
    Hello Suman,
    welcome to the forums!

    It looks like the ZeXtras Chat Zimlet, which is the "client" component of ZeXtras Chat, is disabled (screenshot 3).
    Enabling such Zimlet and making it available to your COS/users will make the ZeXtras Chat ui appeat in your users' webclient...

    Have a nice day,
    Cine
    the ZeXtras Team

    Dear Sir,
    We have tried with this command "zxsuite chat server start" but it doesn't worked.
    Even I didn't fine this "Enable" button in my scenario.

    Please help.

    Thanks
    Suman Banerjee

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    3
    Dear Sir,

    I am unable to enable the chat. The command "zxsuite chat setProperty ZxChat_Enabled true" also not working as it says the parameter "ZxChat_Enabled" not found.
    "zxsuite chat server start" command is also not working.

    I didn't find any "Enable" button in my scenario.
    Please help.





    Thanks
    Suman Banerjee

  5. #5
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,360
    Hello Suman!

    According to the screenshots you posted, the ZeXtras Chat server component is correctly running: you need to enable the ZeXtras Chat Zimlet and make it available to your COS/users:

    Running
    Code:
    zmzimletctl enable com_zextras_chat
    as the 'zimbra' user will enable the Zimlet.

    In order to make the Zimlet available for a COS you can either use the Zimbra Administration Console ("Manage" -> "Class of Service" -> left click the class of service of your choice -> "Edit" -> "Zimlets" -> tick "Available" and select "Enabled" for the "com_zextras_chat" entry) or run the following command

    Code:
    zmprov mc COS_name +zimbraZimletAvailableZimlets \!com_zextras_chat
    as the 'zimbra' user.

    Have a nice day,
    Cine
    the ZeXtras Team
    Last edited by Cine; 04-17-2014 at 01:47 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •