ZeXtras Suite Zimlet installation issue - Page 2
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: ZeXtras Suite Zimlet installation issue

  1. #11
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,367
    Quote Originally Posted by YVaschuk View Post
    Test-Case Zimlet: Address Check Zimlet | Zimbra :: Gallery

    Code:
    # /opt/zimbra/bin/zmzimletctl deploy jp_miraitsystems_addresscheck.zip
    [] INFO: Deploying on xxx
    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused
    [] INFO: Retrying request
    [] INFO: deploy failed on xxx
    java.net.ConnectException: Connection refused
            at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
    ...
    Ok, this rounds down the possible causes even more...
    Could you please run the following command as the Zimbra user?
    Code:
    zmprov gs `zmhostname` zimbraMailBindAddress
    This will display the address on which jetty binds, please check that this value is coherent with your network configuration (it should be set to either the FQDN, the address of one of the interfaces, or 0.0.0.0)...
    Next, check the mailbox.log for any call for a different url/address during the deployment of the zimlet.

    Have a nice day,
    Cine
    Last edited by Cine; 09-13-2013 at 04:28 PM. Reason: Friday grammar strikes again

  2. #12
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,367
    Quote Originally Posted by YVaschuk View Post
    Code:
    # su - zimbra
    $ cat /etc/hosts
    127.0.0.1       localhost.localdomain   localhost
    127.0.1.1       local_dns_name   local_name_no_dns_suffix
    192.168.x.x     local_dns_name   local_name_no_dns_suffix
    192.168.x.x     local_ad_dns_server       local_ad_dns_server_no_dns_suffix
    192.168.x.x     local_ad_dns_server       local_ad_dns_server_no_dns_suffix
    
    # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
    #::1     ip6-localhost ip6-loopback
    #fe00::0 ip6-localnet
    #ff00::0 ip6-mcastprefix
    #ff02::1 ip6-allnodes
    #ff02::2 ip6-allrouters
    Ok, I can see a couple of issues here... The "127.0.1.1" line is wrong and "dig `zmhostname`" should not resolve to the public IP.

    I suggest you to have a look at Split DNS - Zimbra :: Wiki, especially the "Verify..." paragraph...

    Have a nice day,
    Cine

  3. #13
    Active Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Canada
    Posts
    11
    Code:
    $ zmprov gs `zmhostname` zimbraMailBindAddress
    # name public_dns_name
    I will check the logs later.

  4. #14
    Active Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Canada
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by Cine View Post
    The "127.0.1.1" line is wrong and "dig `zmhostname`" should not resolve to the public IP.
    Strange. In my old 7.2.4 zimbra (Debian x32) hosts file is the same (I just added public ip and name to new server - this line was missed) and dig returns the same public ip and dns name.
    ZeXtras Migration Tool was installed correctly.

    Currently, my new server has the same public ip and dns name assigned (the network cable is unplugged) and different internal ip.
    I will finish the firewall configuration and I will retry zimlet installation later.

  5. #15
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    571
    Hi YVaschuk,

    your problem is definitely with Split DNS configuration, your zmhostname must be resolved with your localIp (192.168.x.x) and not with your publicIp as you said.
    Maybe on Zimbra 7.X there were less security check about local-binding check and (maybe) your firewall Nat-reflection make it works...

    Have a nice week-end!
    D0s0n
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

  6. #16
    Active Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Canada
    Posts
    11
    Hello folks,

    I finished Bind installation and configuration.
    I recreated certificates too.
    Nothing changed. Same error on general Zimbra zimlet.

    But, I'm able to delploy it using the Zimbra Web interface
    addr_check_zimlet.jpg

    Code:
    $ zmzimletctl listZimlets
    Installed Zimlet files on this host:
            com_zimbra_adminversioncheck
            com_zimbra_attachcontacts
    ...
            com_zimbra_ymemoticons
            jp_miraitsystems_addresscheck
    ZeXtras Zimlet was installed successfully through the web interface too.

    Thanks

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •