Can't open admin console after installing ZeXtras Migration Zimlet
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Can't open admin console after installing ZeXtras Migration Zimlet

  1. #1
    Active Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    4

    Can't open admin console after installing ZeXtras Migration Zimlet

    I tried to install ZeXtras Migration Tool 1.6.4 on a Zimbra 6.0.16 (Centos 5 32 bits) open source server. The installation went fine and the zimlet shows up when I run:

    $ zmzimletctl listZimlets
    Installed Zimlet files on this host:
    com_zextras_zxmig
    ..

    But after the installation the admin console is not accessible anymore, the loading splash screens keeps loading. I see a javascript error showing up when i turn on chrome or firefox dev tools:
    on line 5949 of zimlets-nodev_all.js.zgz.js
    Error: Uncaught TypeError: Cannot read property 'force_view' of null

    Javascript line:
    var e=ZXBase.getInstance().getModuleInstance(module).f orce_view;

    After uninstalling 1.6.4 with ./install -u all the admin console is accessible again. Any solutions for this problem?
    Last edited by rocket15; 12-08-2012 at 09:11 PM.

  2. #2
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    565
    Hi rocket15 and welcome to the forums.

    Can you please access the Zimbra Administration Console adding "?dev=1" to the URL of your server (e.g. https://mail.yourdomain.com:7071/?dev=1) and see if the issue still happens? (the error in debug mode is more useful)

    D0s0n
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

  3. #3
    Active Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    4
    I tried to open Adminstation Console again now with ?dev=1. Same result but then i see a unwrapped javascript failure in the ZXBase.checkVersion function:

    Here a snippet of that function with the error on the bold line:


    ZXBase.licenses = new Object();
    ZXBase.status = new Object();
    var modules = resp.response.modules;
    for (module in modules) {
    var force_view = ZXBase.getInstance().getModuleInstance(module).for ce_view;
    ZXBase.licenses[module.toLowerCase()] = modules[module].quantity;
    ZXBase.status[module.toLowerCase()] = modules[module].enabled || force_view;
    }
    } else {
    return false;
    }
    Last edited by rocket15; 12-08-2012 at 09:52 PM.

  4. #4
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    565
    I can confirm the problem even in a Zimbra 8.0.1 version, It could be somehow related to some base zimlet changes for the new zxchat module. In the meanwhile if you need to do a migration you could use the ZxBackup module of ZeXtras Suite following the incremental migration guide.

    Thanks for the feedback.

    D0s0n
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

  5. #5
    Active Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    4
    Ok, Is there no download link of 1.6.3 wich does not contain de xzchat module yet. Or should I install Suite 1.6.4 using the backup module in trial mode ?

  6. #6
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    565
    The old version of the migration tool is here and it has no substantial differences from the last version but if you had never used the ZxBackup on that server you have 30 days to make the migration and try all modules.

    D0s0n
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

  7. #7
    Active Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    4
    Thanx for the very fast response, version 1.6.3 works fine and I am definitely going to try the other modules to on the new zimbra 8 server.

  8. #8
    Active Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    3
    hi Friends ,

    I have faced same issue, doesn't open zimbra admin console it's just blank.

    When I hit https://mydomain.com:7071 after few seconds it stuck and page blank.

    But When I show develper option in browser than show this type of issue.

    MInterval_XModelItem.prototype.zeroValue=ZaMsg.nev er.toLowerCase()

    if (window.console && window.console.error) console.error ("Exception in launch(): " + ex.msg ) ;

    Can anyone help me friends.

    Thanks in advance.

  9. #9
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    565
    Hi Bhanwarlal and welcome to our forums!

    this is a very very old thread... details of your Zextras/ZCS version (NE or OSS) might be a help.

    Have a nice day
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

  10. #10
    Active Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    3
    Hi..

    Thanks for reply.

    We are using zimbra 8.7.5_GA_1764.RHEL7_64_20170314032533 RHEL7_64 FOSS edition.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •