Migration to ZCS 8
Results 1 to 8 of 8

Thread: Migration to ZCS 8

  1. #1
    Active Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    16

    Migration to ZCS 8

    I'm trying to migrate from ZCS Open Source 7.1.2 on a Ubuntu 10.04.2 LTS x86_64 to a ZCS Open Source 8 on Ubuntu 12.04.1 LTS x86_64 (servers are with different names).
    I installed the ZeXtras Migration Tool on the old server, Version 1.6.0. I did the exportation (migration) of one domain on the old server to /opt/zimbra/backup/migration/, with no errors reported.
    Than i did a rsync -Cravzp to the new server (/opt/zimbra/backup/migration/). On the new server I run Import Backup from ZxBackup, when asked for the Source Path : /opt/zimbra/backup/migration, and next, but on the Available I only have the default domain of the new server, not the domain exported on the old server.

    Any idea?

    Thanks

  2. #2
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,356
    Hello ferra,
    welcome to the forums.

    Can you please email to us (community@zextras.com) the export logfile you can find in the /opt/zimbra/log/ directory in the source server?

    I'll check it and see if there is any issue on this side.


    Have a nice day,
    Cine

  3. #3
    Active Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    16
    Hi Cine,

    I have sent you the log file to community@zextras.com

    Regards

  4. #4
    Active Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    16
    should I stop zimbra services before doing the export?

  5. #5
    Active Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    16
    This is the email after the exportation:

    This is an automated notification from ZxBackup about Export.

    Operation Export Completed.

    Operation Id: f92835d6-737f-436a-a25c-5947bf00e34b
    Operation Host: server.doamin.pt
    Operation Log path: /opt/zimbra/log/zextras_ZxBackup_Export_f92835d6-737f-436a-a25c-5947bf00e34b.log

    - stats -
    new accounts: 2
    accounts updated: 0
    skipped accounts(by COS): 0
    item updated: 0
    new metadata: 530
    new files: 476
    checked items: 530
    backup path: /opt/zimbra/backup/migration/
    skipped items: 0
    items/sec: 31.412992
    additional notification mails:
    Exceptions: None

  6. #6
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    570
    Hi Jose.

    Unfortunately I can confirm the problem and devs are ready to correct it.
    Meanwhile, you can run the import with a command from cli:
    Code:
    zxsuite backup doExternalRestore {source path} ["domains" domain1[,..]] ["accounts" account1[,..]]  ["filter-deleted" "true"|"false"] ["skip-system-accounts" "true"|"false"] ["skip-aliases" "true"|"false"] ["skip-distribution-list" "true"|"false"] ["skip-coses" "true"|"false"] ["notifications" email@example.com[,..]]
    Thanks for the feedback

    D0s0n
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

  7. #7
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    570
    Hi Jose,

    we have corrected the bug, you can download the new zimlet from here (com_zextras_zextras.zip) and you can install it from the administration console.
    Remember to clean your browser cache and reload the page.

    D0s0n
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

  8. #8
    Active Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    16
    The CLI command worked

    Thanks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •