zxmig option not found after migration tool installation
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: zxmig option not found after migration tool installation

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1

    Unhappy zxmig option not found after migration tool installation

    Hi,


    i have installed the zimbra migration tool into my mail server then i logged in via admin
    but there is no zxmig option found for migration....


    Please help......

  2. #2
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    570
    Hello Sunil, and welcome to the ZeXtras forum.

    In order to be able to better understand your problem, I'll need to ask you a few questions:

    • Version of Zimbra (as zimbra user type "zmcontrol -v")
    • Version of ZeXtras Migration Tool (as zimbra user type "zxmig core getVersion")
    • Check the mailbox.log file for line like this "[main] [] extensions - Starting ZeXtras version"
    • Check if the zimlet are installed with command "zmzimletctl listZimlets" and look for line like "com_zextras_*"


    If you are planning a migration, I would suggest to wait for the next version 1.2.3 that will be released soon.

    D0s0n
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    2
    I have the same problem.
    I use migration tools version 1.4.1. I have installed tools without errors, but there is no zximg option in web.
    command "zmzimletctl listZimlets" return "com_zextras_". I check mailbox.log and find "[main] [] extensions - ZeXtras Started version 1.4
    .1" I find one error in log "[ZeXtras Activity Thread] [] HttpMethodDirector - I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection timed out
    INFO [ZeXtras Activity Thread] [] HttpMethodDirector - Retrying request" Can you help me?
    version of my zimbra Release 7.1.3_GA_3346.UBUNTU10_64 UBUNTU10_64 FOSS edition.

  4. #4
    bud
    bud is offline
    ZeXtras Developer and Zimlet King ZeXtras Employee bud's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    71
    Please can you try to uninstall the migration tool, re-download and install it again?
    I'm waiting your feedback.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    2
    Thanks a lot. I have installed it again. Now all ok

  6. #6
    Active Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    I have a similar problem. I have installed the zxmig on my Zimbra 6.0.7 installation. I don't find any issues from the installation in the log but when starting up I see this java exception:
    [main] [] extensions - ZeXtras Critical Exception on Startup: java.lang.NullPointerException
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.modify AttrsInternal ( LdapProvisioning.java:336 )
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.modify Attrs ( LdapProvisioning.java:314 )
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.modify Attrs ( LdapProvisioning.java:295 )
    at com.zimbra.cs.account.Provisioning.modifyAttrs ( Provisioning.java:301 )
    at com.zextras.admin.ZxAdminUtils.setDelegatedAdminZe XtrasZimletRights ( ZxAdminUtils.java:619 )
    at com.zextras.core.ZECore.initServerMode ( ZECore.java:360 )
    at com.zextras.extension.ZExtrasExtension.postInit ( ZExtrasExtension.java:47 )
    at com.zimbra.cs.extension.ExtensionUtil.postInitAll ( ExtensionUtil.java:138 )
    at com.zimbra.cs.util.Zimbra.startup ( Zimbra.java:263 )
    at com.zimbra.cs.util.Zimbra.startup ( Zimbra.java:123 )
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.init ( SoapServlet.java:125 )
    at javax.servlet.GenericServlet.init ( GenericServlet.java:241 )
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.initServle t ( ServletHolder.java:440 )

    And of course, no zimlet in the admin interface. What can I do to fix it?

    [EDIT] By the way, I've already installed, uninstalled and reinstalled the core and zimlet several times.
    Last edited by Kallisti; 02-01-2013 at 06:09 PM.

  7. #7
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    570
    Hello Kallisti and welcome to the forums.

    The exception you've found is only a warning in your case, it was already fixed for the next release, but it shouldn't be related to your zimlet issue.

    Can you please post the output of the following command?

    Code:
    zmzimletctl listZimlets
    As stated in the announcement:
    GENERAL - ZeXtras Administration Zimlet and ZeXtras Chat Zimlet issues
    When reporting an issue related to any ZeXtras GUI, please provide the full error text and debug informations.*

    It's very important to use Zimbra's debug mode when gathering this informations, as only this way we will be able to identify the exact component causing the error.*
    To enter the debug mode, simply add the "?dev=1" string at the end of your URL (e.g. http://mail.mydomain.com:7071/?dev=1). This forces Zimbra to ignore any cached data to and reload any Javascript component separately.
    Have you tried to add the "?dev=1" string at the end of your URL?

    Have a nice day,
    D0s0n
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

  8. #8
    Active Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    Hi!

    Sorry for not following the guide in the first place. This is the output of zxmig core getversion (the zxsuite alias is not available)
    Code:
            zextras_version                                     1.8.0
            zextras_target                                      6.0.7
            zextras_commit                                      6fc2936401b5642cfbd65f46f62a7b2425542e36
            zextras_lib_version                                 1.0.0
            zextras_lib_commit                                  07a860f8a01fbcd776379aeace3d869b47e9097c
    zmzimletctl listZimlets gives:
    Code:
    Installed Zimlet files on this host:
            com_zextras_zxmig
    and a lot of com_zimbra_ zimlets. The zextras zimlet is not shown in the LDAP or COS sections.

    accessing zimbra admin with dev=1 freezes at the login screen (I'm running zimbra behind nginx) resulting in this log:
    Code:
    [13:46:59.855] GET https://host/zimbraAdmin/?dev=1 [HTTP/1.1 200 OK 1537ms]
    --
    [13:47:08.451] POST https://host/service/admin/soap/BatchRequest [HTTP/1.1 200 OK 271ms]
    [13:47:08.706] POST https://host/service/admin/soap/GetInfoRequest [HTTP/1.1 200 OK 963ms]
    [13:47:09.689] POST https://host/service/admin/soap/GetAdminExtensionZimletsRequest [HTTP/1.1 200 OK 397ms]
    [13:47:10.111] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/com_zextras_zextras.css?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 335ms]
    [13:47:10.112] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/lib/json2.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 1120ms]
    [13:47:11.327] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/zxutils.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 302ms]
    [13:47:11.684] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/zxwidgets.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 301ms]
    [13:47:12.034] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/zxmodule_controller.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 301ms]
    [13:47:12.364] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/zxmodule.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 426ms]
    [13:47:12.868] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/zxmodule_listcontroller.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 300ms]
    [13:47:13.195] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/zxmodule_listview.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 305ms]
    [13:47:13.496] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/zxmodule_view.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 306ms]
    [13:47:13.864] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/zxbase.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 312ms]
    [13:47:14.230] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/modules/module_zxmig.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 312ms]
    [13:47:14.597] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/modules/module_notifications.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 305ms]
    [13:47:15.419] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/modules/wizards/zxmig_wizard.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 304ms]
    [13:47:15.530] GET https://host/service/zimlet/com_zextras_zxmig/zxbase_bottom.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 309ms]
    [13:47:15.867] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_adminversioncheck/com_zimbra_adminversioncheck.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 725ms]
    [13:47:16.636] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_adminversioncheck/ZaVersionCheckViewController.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 319ms]
    [13:47:17.021] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_adminversioncheck/ZaVersionCheckXFormView.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 315ms]
    [13:47:17.341] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_bulkprovision/com_zimbra_bulkprovision.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 326ms]
    [13:47:17.678] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_bulkprovision/ZaBulkProvisionWizard.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 304ms]
    [13:47:18.023] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_bulkprovision/ZaBulkProvision.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 303ms]
    [13:47:18.329] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_bulkprovision/ZaBulkProvisionAccountsListView.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 300ms]
    [13:47:18.641] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_bulkprovision/ZaBulkProvisionStatusDialog.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 300ms]
    [13:47:18.983] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_cert_manager/ZaCert.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 327ms]
    [13:47:19.268] ReferenceError: com_zimbra_cert_manager is not defined @ https://host/service/zimlet/com_zimbra_cert_manager/ZaCert.js?v=100610220505:36
    [13:47:19.351] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_cert_manager/ZaCertView.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 297ms]
    [13:47:19.670] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_cert_manager/ZaCertWizard.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 299ms]
    [13:47:20.064] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_cert_manager/ZaCertsServerListView.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 304ms]
    [13:47:20.345] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_cert_manager/ZaCertViewController.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 304ms]
    [13:47:20.689] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_cert_manager/ZaCertsServerListController.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 307ms]
    [13:47:21.017] GET https://host/service/zimlet/com_zimbra_cert_manager/zimbra_cert.js?v=100610220505 [HTTP/1.1 304 Not Modified 325ms]
    [13:47:21.346] POST https://host/service/admin/soap/GetEffectiveRightsRequest [HTTP/1.1 200 OK 711ms]
    [13:47:22.084] POST https://host/service/admin/soap/BatchRequest [HTTP/1.1 200 OK 716ms]
    [13:47:22.818] POST https://host/service/admin/soap/GetEffectiveRightsRequest [HTTP/1.1 200 OK 269ms]
    [13:47:23.097] POST https://host/service/admin/soap/GetAdminConsoleUICompRequest [HTTP/1.1 200 OK 269ms]
    [13:47:23.522] POST https://host/service/admin/soap/GetAdminSavedSearchesRequest [HTTP/1.1 200 OK 272ms]
    [13:47:24.173] POST https://host/service/admin/soap/GetAllServersRequest [HTTP/1.1 200 OK 330ms]
    [13:47:24.431] POST https://host/service/admin/soap/BatchRequest [HTTP/1.1 200 OK 278ms]
    [13:47:24.708] POST https://host/service/admin/soap/SearchDirectoryRequest [HTTP/1.1 200 OK 335ms]
    [13:47:25.126] POST https://host/service/admin/soap/SearchDirectoryRequest [HTTP/1.1 200 OK 1029ms]
    [13:47:26.159] POST https://host/service/admin/soap/BatchRequest [HTTP/1.1 200 OK 294ms]
    [13:47:26.467] POST https://host/service/admin/soap/GetAllServersRequest [HTTP/1.1 200 OK 526ms]
    [13:47:27.008] POST https://host/service/admin/soap/GetAdminSavedSearchesRequest [HTTP/1.1 200 OK 266ms]
    [13:47:27.267] POST https://host/service/admin/soap/zextras [HTTP/1.1 200 OK 689ms]
    [13:47:27.965] POST https://host/service/admin/soap/zextras [HTTP/1.1 200 OK 1955ms]
    [13:47:29.942] POST https://host/service/admin/soap/zextras [HTTP/1.1 200 OK 455ms]
    [13:47:29.944] POST https://host/service/admin/soap/GetAllServersRequest [HTTP/1.1 200 OK 562ms]
    [13:47:30.447] ReferenceError: com_zimbra_adminversioncheck is not defined @ https://host/service/zimlet/com_zimbra_adminversioncheck/com_zimbra_adminversioncheck.js?v=100610220505:239
    Without dev=1 is get a much shorter log and a working admin console (but without zextras):
    Code:
    [13:48:54.599] GET https://host/zimbraAdmin/ [HTTP/1.1 200 OK 1608ms]
    [13:48:56.897] POST https://host/service/admin/soap/BatchRequest [HTTP/1.1 200 OK 525ms]
    [13:48:57.546] POST https://host/service/admin/soap/GetInfoRequest [HTTP/1.1 200 OK 953ms]
    [13:48:58.543] GET https://host/service/zimlet/res/Zimlets-nodev_all.js.zgz.js?v=100610220505&language=sv [HTTP/1.1 200 OK 2346ms]
    [13:49:00.859] ReferenceError: com_zimbra_cert_manager is not defined @ https://host/service/zimlet/res/Zimlets-nodev_all.js.zgz.js?v=100610220505&language=sv:32
    [13:49:00.925] POST https://host/service/admin/soap/GetEffectiveRightsRequest [HTTP/1.1 200 OK 888ms]
    [13:49:02.027] POST https://host/service/admin/soap/BatchRequest [HTTP/1.1 200 OK 761ms]
    [13:49:03.043] POST https://host/service/admin/soap/GetEffectiveRightsRequest [HTTP/1.1 200 OK 266ms]
    [13:49:03.320] POST https://host/service/admin/soap/GetAdminConsoleUICompRequest [HTTP/1.1 200 OK 276ms]
    [13:49:03.809] POST https://host/service/admin/soap/GetAdminSavedSearchesRequest [HTTP/1.1 200 OK 293ms]
    [13:49:04.044] POST https://host/service/admin/soap/GetAllServersRequest [HTTP/1.1 200 OK 356ms]
    [13:49:04.449] POST https://host/service/admin/soap/BatchRequest [HTTP/1.1 200 OK 276ms]
    [13:49:04.671] POST https://host/service/admin/soap/SearchDirectoryRequest [HTTP/1.1 200 OK 741ms]
    [13:49:05.516] POST https://host/service/admin/soap/SearchDirectoryRequest [HTTP/1.1 200 OK 347ms]
    [13:49:05.830] POST https://host/service/admin/soap/BatchRequest [HTTP/1.1 200 OK 813ms]
    [13:49:06.661] POST https://host/service/admin/soap/GetAllServersRequest [HTTP/1.1 200 OK 750ms]
    [13:49:07.395] POST https://host/service/admin/soap/GetAdminSavedSearchesRequest [HTTP/1.1 200 OK 376ms]
    [13:49:07.934] POST https://host/service/admin/soap/GetEffectiveRightsRequest [HTTP/1.1 200 OK 562ms]
    [13:49:08.820] POST https://host/service/admin/soap/GetDomainRequest [HTTP/1.1 200 OK 274ms]
    [13:49:09.380] POST https://host/service/admin/soap/GetEffectiveRightsRequest [HTTP/1.1 200 OK 263ms]
    [13:49:09.559] POST https://host/service/admin/soap/GetAllConfigRequest [HTTP/1.1 200 OK 684ms]
    [13:49:10.250] POST https://host/service/admin/soap/GetServiceStatusRequest [HTTP/1.1 200 OK 3850ms]
    Following the inspiration from zxsuite->zxmig I am trying to export through CLI, which seems to be working. If I can export my old zimbra setup and migrate it to the new server without getting the zxmig zimlet to work in the admin console, fine, but I'm still curious what the problem is, so I won't get a similar problem on the new server.

  9. #9
    CTO ZeXtras Employee d0s0n's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    570
    Quote Originally Posted by Kallisti View Post
    Hi!
    Sorry for not following the guide in the first place. This is the output of zxmig core getversion (the zxsuite alias is not available)
    No problem... Now we can help you better

    Quote Originally Posted by Kallisti View Post
    zmzimletctl listZimlets gives:
    Code:
    Installed Zimlet files on this host:
            com_zextras_zxmig
    and a lot of com_zimbra_ zimlets. The zextras zimlet is not shown in the LDAP or COS sections.
    The complete list can be useful because sometimes other zimlets can break the ui consistency.
    Quote Originally Posted by Kallisti View Post
    accessing zimbra admin with dev=1 freezes at the login screen (I'm running zimbra behind nginx) resulting in this log:
    Code:
    [13:47:19.268] ReferenceError: com_zimbra_cert_manager is not defined @ https://host/service/zimlet/com_zimbra_cert_manager/ZaCert.js?v=100610220505:36
    [13:47:30.447] ReferenceError: com_zimbra_adminversioncheck is not defined @ https://host/service/zimlet/com_zimbra_adminversioncheck/com_zimbra_adminversioncheck.js?v=100610220505:239
    Without dev=1 is get a much shorter log and a working admin console (but without zextras):
    Code:
    [13:49:00.859] ReferenceError: com_zimbra_cert_manager is not defined @ https://host/service/zimlet/res/Zimlets-nodev_all.js.zgz.js?v=100610220505&language=sv:32
    It seems that the zimlets were not updated correctly on our system, it may cause a problem that inhibits the loading of other Zimlets. With following commands you can try to load our zimlet first_
    Code:
    zmzimletctl setPriority com_zextras_zxmig 1
    zmprov flushCache zimlet
    Quote Originally Posted by Kallisti View Post
    Following the inspiration from zxsuite->zxmig I am trying to export through CLI, which seems to be working. If I can export my old zimbra setup and migrate it to the new server without getting the zxmig zimlet to work in the admin console, fine, but I'm still curious what the problem is, so I won't get a similar problem on the new server.
    You're right, should always investigate any error... I suggest, however, take a look at incremental migration.

    D0s0n
    ZeXtras Website # ZeXtras Wiki # ZeXtras Store

    Head of ZeXtras System Administrators

  10. #10
    Active Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    Hi again,

    I tried the commands to load the zxmig zimlet first, as well as undeploy an old alfresco zimlet that had been disabled but was still in there. I now get the Zextras menu in the admin console, way! I don't know which change solved it. I'm still not being able to log in to the admin console with dev=1 (it stopping on "ReferenceError: com_zimbra_adminversioncheck is not defined @ https://host/service/zimlet/com_zimbra_adminversioncheck/com_zimbra_adminversioncheck.js?v=100610220505:239 ") but that is probably an unrelated error.

    I've been looking at the incremental migration guide. Just one parting question (in this topic at least!), is it possible to follow the guide using zxmig on the source system and zxbackup on the destination? Or is it reserved for zxbackup on both systems?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •