Help with ZeXtras Configuration
Results 1 to 8 of 8
Like Tree1Likes
  • 1 Post By yadhutony

Thread: Help with ZeXtras Configuration

  1. #1
    Active Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    7

    Help with ZeXtras Configuration

    Hello,

    I followed ZxChat Zimlet Install Guide - ZeXtras Suite Wiki to Install ZeXtras using CLI in Zimbra 8.0 . Now I can view this zimlet in zimbra admin console but even if I enable it in admin console it is not being displayed on the zimbra clients. Also zxsuite chat server {start|stop} is not being recognized as a command in zimbra CLI . Please help me out.

    Regards,
    Tony

  2. #2
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,356
    Hello Tony,
    welcome to the forums!

    The ZeXtras Chat Zimlet is the "front-end" for the ZeXtras Chat module included in ZeXtras Suite.
    Is ZeXtras Suite 1.8.0 installed on your server?

    Have a nice day,
    Cine

  3. #3
    Active Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    7
    Hello Cine,

    Thank you for the reply. Yes it is installed on Ubuntu12.04 LTS. Now I can see the ZeXtra in the zimbra client but as soon as login to Zimbra mail client it is saying 'ZeXtra is not enabled in your server' and when I add a buddy it is throwing an error message like below:
    method: [unknown]
    msg: unknown document: ZxChatRequest
    code: service.UNKNOWN_DOCUMENT
    detail: soap:Sender
    trace: qtp2018127198-80:https://172.17.0.98:443/service/soap...c80a3188b8fddb

    Regards,
    Tony

  4. #4
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,356
    Hello Tony,

    does the output of the following CLI command state the "server_status" as "running"?

    Code:
    zxsuite chat getServerStatus
    Please remember that all the Zextras CLI commands must be executed as the Zimbra user.

    Have a nice day,
    Cine

  5. #5
    Active Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    7
    Hello Cine,

    The command is not executing.

    zimbra@xxxxx:/$ zxsuite chat getServerStatus
    zxsuite: command not found

    On the Zimbra webclient the below error is displayed:

    "The ZeXtras Server is not installed or is currently disabled.Please contact your administrator"


    Also find the installed zimlet status:
    zimbra@xxxxxx:~/zimlets$ zmzimletctl listZimlets
    Installed Zimlet files on this host:
    com_zextras_chat
    com_zimbra_adminversioncheck
    com_zimbra_attachcontacts
    com_zimbra_attachmail
    com_zimbra_bulkprovision
    com_zimbra_cert_manager
    com_zimbra_clientuploader
    com_zimbra_date
    com_zimbra_email
    com_zimbra_phone
    com_zimbra_proxy_config
    com_zimbra_srchhighlighter
    com_zimbra_tooltip
    com_zimbra_url
    com_zimbra_webex
    com_zimbra_ymemoticons
    Installed Zimlets in LDAP:
    com_zextras_chat
    com_zimbra_attachcontacts
    com_zimbra_attachmail
    com_zimbra_date
    com_zimbra_email
    com_zimbra_phone
    com_zimbra_srchhighlighter
    com_zimbra_url
    com_zimbra_webex
    com_zimbra_ymemoticons
    Available Zimlets in COS:
    default:
    com_zextras_chat
    com_zimbra_attachcontacts
    com_zimbra_attachmail
    com_zimbra_date
    com_zimbra_email
    com_zimbra_phone
    com_zimbra_srchhighlighter
    com_zimbra_url
    com_zimbra_webex
    com_zimbra_ymemoticons
    defaultExternal:

    Kindly help me out.

    Regards,
    Tony
    Last edited by yadhutony; 01-25-2013 at 11:13 AM.

  6. #6
    ZeXtras Community Manager ZeXtras Employee Cine's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,356
    Hello Tony,

    from what I see in the output you posted, the zxsuite command and the com_zextras_zextras zimlet are missing so I suspect that ZeXtras Suite is not correctly installed on your server...

    Please download ZeXtras Suite from http://www.zextras.com/zextras-download-for-zimbra.html and install it following the instructions available on that very same page or on the appropriate ZeXtras Wiki page.

    Have a nice day,
    Cine

  7. #7
    Active Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    7
    Hello Cine,

    Thank you for the reply. Let me try to install once again and let you know the outcome.

    Regards,
    Tony

  8. #8
    Active Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    7

    Smile

    Quote Originally Posted by Cine View Post
    Hello Tony,

    from what I see in the output you posted, the zxsuite command and the com_zextras_zextras zimlet are missing so I suspect that ZeXtras Suite is not correctly installed on your server...

    Please download ZeXtras Suite from http://www.zextras.com/zextras-download-for-zimbra.html and install it following the instructions available on that very same page or on the appropriate ZeXtras Wiki page.

    Have a nice day,
    Cine
    Hello Cine,

    Thank you so much for your support. It worked perfectly

    Regards,
    Tony
    d0s0n likes this.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •